Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Pahal takdirde işlevini yerine getirememekle alay malay yangına karşı savunmasız bir kucak oluşturur. Peki yangın kapısı seçerken nelere uyanıklık edilmeli?;

Yangın Bapsı, evgin durumlarda binadan emin bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve âdemoğlu yaşamını mahiyet vadi, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Hangi binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk bünyenın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, kuruluşnın yararlanma klası kabil faktörler kuvvetli olmaktadır.

Montaj: Yangın bapsı, sağlıklı şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın bapsı müstacel çıkış dâhilin kullanılacaksa o dönem zaruri koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunmuş olduğu örgünın muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek tahlis yolları olarak kullanmasını sağlamlamaktadır. 

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

çatı çışitalarında kullanılan kapılar kârlevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği bâtınin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar yürekeride mahsur kalabilir.

Bu konuda yetkili yangın firmasından arkalama alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de terbiye verdikleri bilinmektedir.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çkızılışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları ekseriyetle otomatik olarak kapanan ve panik barı kabilinden ivedili durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın yangın kapısı sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Metanet açısından, Z tipi yangın merdivenleri ekseriyetle yangına, korozyona ve gökyüzü koşullarına dayanıklı çelik veya kırmızıüminyum kabil üstelik malzemelerden strüktürlır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi karınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup depremya illet vermemesi karınin kapatılmalıdır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın bapları kabilinden bina emniyetliği niyetının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, nâre dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi şeşna kızılınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayabilir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yerinde taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa malik olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Report this wiki page